De schoonheid van samenwerking
Contacteer ons

Een regenwaterpomp installeren

Het gemiddeld huishoudelijk waterverbruik bedraagt in Vlaanderen zo’n 40.260 liter per persoon per jaar. We hoeven je niet te vertellen dat dit énorm veel is. Bovendien slorpen je toilet, douche en bad ongeveer 70% van dit waterverbruik op. Daarom wordt er continu gewerkt aan technieken om kostbaar drinkwater voor deze doeleinden te vervangen door regenwater. De omschakeling naar regenwater, die je bovendien een serieuze duit kan besparen, begint steeds met de installatie van een regenwaterput en een regenwaterpomp. Lees verder en ontdek hoe Reynders je hierbij kan helpen!

Een regenwaterpomp installeren voor regenwaterrecuperatie

Water is de enige grondstof die gratis uit de hemel komt vallen. Het is dus maar al te gek om er geen gebruik van te maken. Steeds meer mensen beseffen dit en kiezen voor regenwaterrecuperatie. Zit je regenwaterput al in de grond? Dan is het aan een sanitair installateur om een regenwaterpomp te installeren.

Reynders is hiervoor de ideale partner, die je bovendien adviseert over specifieke filters die voor jou interessant kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een koolstoffilter tegen onaangename geurtjes, als je regenwater wil gebruiken voor de was. We werken steevast met de regenwaterpompen van Grundfos, waarvan we de kwaliteit en eigenschappen door en door kennen. Zo kunnen de plaatsing en eventuele herstellingen vlot en correct worden uitgevoerd.

Regenwaterpomp installeren? Dit zijn je opties

Allemaal goed en wel, maar hoe werkt een regenwaterpomp nu eigenlijk? Er zijn twee systemen waartussen je kan kiezen: je kan een ‘gewone’ regenwaterpomp installeren of een regenwaterpomp installeren met een omschakelsysteem. Een standaard regenwaterpomp kan binnenshuis worden opgesteld of in de waterput, om elke geluidshinder te vermijden, en treedt in werking telkens er ergens water wordt gevraagd. De pomp zuigt het water dan op uit de put en verdeelt het naar de gewenste aftappunten. Een pomp voor je waterput met een omschakelsysteem werkt via hetzelfde principe, maar zorgt voor een automatische overschakeling op leidingwater wanneer er niet voldoende regenwater voorhanden is. Zo ben je er zeker van dat er altijd genoeg water is om bijvoorbeeld het toilet door te spoelen.

Reynders komt graag je regenwaterpomp installeren

Door slim gebruik te maken van regenwater kan je heel wat besparen op je waterfactuur. Wil je meer informatie ontvangen over hoe we je regenwaterpomp installeren, over de verschillende mogelijkheden op vlak van filtering of over de prijs van een regenwaterpomp? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij staan altijd open voor vragen over jouw specifieke situatie!

Wij willen jullie graag bedanken voor het harde werk van afgelopen dagen. Het resultaat is schitterend. Jullie zijn een geweldig team. Zowel op het gebied van uitvoering van de werken als de voorbereiding en het nakomen van afspraken. Wij hebben een zeer positieve ervaring met jullie gehad en zullen jullie in de toekomst bij iedereen aanbevelen. Nogmaals hartelijk dank.
Sven en Patricia
Voor de renovatie van onze badkamer en nieuwe verwarmingsketel hebben we een zeer goede keuze gemaakt om met de firma Reynders in zee te gaan! Vakman met een oneindig grote kennis van zaken en steeds een oplossing voor elk probleem. Super tevreden!
Familie Maes-Hemeleers
We zijn uitermate super tevreden over de service die jullie leveren. Onze badkamer en alle toebehoren zijn zeer professioneel en met super zorg afgewerkt. Dankjewel.
Na een zoektocht voor de renovatie van de verwarming en de badkamer zijn we bij jullie terecht gekomen. De klik was er vanaf de eerste ontmoeting, luisteren, overleggen, en zoeken naar een perfect concept voor deze renovatie. Geen moeite was teveel. Het resultaat is super, jullie hebben en zijn een topteam dat alles afbreekt, opruimt, opbouwt en afwerkt tot in de puntjes..... Super! Bedankt.
Jacqueline en Gerry
bekijk onze realisaties
Ontdek ze allemaal
Prachtige doucherenovatie met softwall
Lees meer >
Badkamerrenovatie met meubel uit fineer
Lees meer >
Lees onze
blog
Bekijk alle artikels
Zo kies je de beste badkamervloer
Lees meer >
Breng de herst in je badkamer
Lees meer >
Op zoek naar inspiratie?
Contacteer ons

Kom gerust langs in onze showroom – op afspraak – en verken onze mooiste badkamers en deskundige technieken in uiteenlopende stijlen en maten.

Maak snel een afspraak en laat je inspireren!