waterontharder hard water watergenius waterontkalker waterverzachter
De schoonheid van samenwerking
Contacteer ons

Een waterontharder doet wonderen

Heb je last van hard water? In sommige Vlaamse gemeentes is dit een groot probleem, dat enkel met een waterontharder (waterverzachter of waterontkalker) bestreden kan worden. De Watergroep raadt aan deze steeds door een geschoolde vakman met kennis van zaken te laten plaatsen. Bij Reynders hebben we die expertise in huis en helpen we je graag bij het kiezen van de juiste waterontharder.

hard water kalk op leiding

Een waterontharder heeft tal van voordelen

Hard water is te wijten aan een overdosis calcium, magnesium en andere metaalionen in het water, en veroorzaakt verkalking van je leidingen, kraanwerk, douche, toilet en huishoudelijke toestellen, zoals je koffiezetapparaat, vaatwasser, wasmachine en strijkijzer. Bovendien is het niet smakelijk om te drinken en hebben ook je huid en haar eronder te lijden. Een waterontharder verdient zich daarom op vier manieren terug:

 


Ten eerste maakt het je harde leidingwater veel geschikter om te gebruiken als drinkwater, zodat je minder behoefte hebt aan flessenwater. Daarnaast doet een waterontharder je verbruik van kuisproducten, zeep en afwasmiddel dalen, aangezien hard water een negatief effect heeft op de werking van zeep. Hard water vermindert ook het energierendement van elektrische apparaten en zorgt tot slot voor hogere onderhoudskosten aan je toestellen. Verkalking is immers een aanleiding om je garantie te laten vervallen. Iedere fabrikant van douches, kranen en ander sanitair raadt dan ook het gebruik van een waterontharder aan.

Het kiezen en onderhouden van je waterontharder

Je wil dus een waterontharder. Maar hoe kies je het juiste model? Bij Reynders helpen we je deze vraag doordacht te beantwoorden vóór je zo maar de eerste de beste waterontharder laat installeren. Wij kiezen al jaren bewust voor de kwalitatieve waterontharders van WaterGenius, omdat ze beter filteren dan producten van andere merken en daarbij ook heel weinig zout gebruiken. Afhankelijk van de grootte van je gezin en je verbruik, stellen we je een geschikt model voor, dat onze vakmannen vervolgens zorgvuldig en volgens de afspraak komen plaatsen. Daarna komt WaterGenius zelf elk jaar je waterontharder controleren en bijstellen!

waterontharder watergenius

Heb jij dringend een waterontharder nodig?

De hardheid van het water in jouw woonplaats kan je nagaan op de website van je watermaatschappij. (De maatschappij van jouw streek vind je op de website van Aqua Flanders.) Water van 15 °F (‘Franse Graden’) of meer? Dan is een waterontharder wellicht een heel goede investering. Graag persoonlijk advies op basis van jouw specifieke situatie? Vraag het aan op +32 89 65 72 66, via info@reyndersbadkamers.be of het contactformulier. Misschien tot binnenkort, voor een zacht en vrijblijvend overleg!

Wij willen jullie graag bedanken voor het harde werk van afgelopen dagen. Het resultaat is schitterend. Jullie zijn een geweldig team. Zowel op het gebied van uitvoering van de werken als de voorbereiding en het nakomen van afspraken. Wij hebben een zeer positieve ervaring met jullie gehad en zullen jullie in de toekomst bij iedereen aanbevelen. Nogmaals hartelijk dank.
Sven en Patricia
Na een zoektocht voor de renovatie van de verwarming en de badkamer zijn we bij jullie terecht gekomen. De klik was er vanaf de eerste ontmoeting, luisteren, overleggen, en zoeken naar een perfect concept voor deze renovatie. Geen moeite was teveel. Het resultaat is super, jullie hebben en zijn een topteam dat alles afbreekt, opruimt, opbouwt en afwerkt tot in de puntjes..... Super! Bedankt.
Jacqueline en Gerry
Voor de renovatie van onze badkamer en nieuwe verwarmingsketel hebben we een zeer goede keuze gemaakt om met de firma Reynders in zee te gaan! Vakman met een oneindig grote kennis van zaken en steeds een oplossing voor elk probleem. Super tevreden!
Familie Maes-Hemeleers
We zijn uitermate super tevreden over de service die jullie leveren. Onze badkamer en alle toebehoren zijn zeer professioneel en met super zorg afgewerkt. Dankjewel.
waterontharder hard water watergenius waterontkalker waterverzachter
bekijk onze realisaties
Ontdek ze allemaal
waterontharder hard water watergenius waterontkalker waterverzachter
Badkamerrealisatie met Ceppo wandtegel
Lees meer >
waterontharder hard water watergenius waterontkalker waterverzachter
Unieke badkamerrenovatie
Lees meer >
Lees onze
blog
Bekijk alle artikels
waterontharder hard water watergenius waterontkalker waterverzachter
De badkamertrends voor 2024
Lees meer >
waterontharder hard water watergenius waterontkalker waterverzachter
Breng de herst in je badkamer
Lees meer >
Op zoek naar inspiratie?
Contacteer ons

Kom gerust langs in onze showroom – op afspraak – en verken onze mooiste badkamers en deskundige technieken in uiteenlopende stijlen en maten.

Maak snel een afspraak en laat je inspireren!