Zo kies je de beste badkamervloer

Je badkamervloer bepaalt mee de stijl en de sfeer van je nieuwe badkamer. Het is dus belangrijk dat je een doordachte keuze maakt. Er zijn badkamervloeren in verschillende materialen: keramische tegels, laminaat, vinyl – om maar enkele voorbeelden te noemen. De kleur speelt ook een belangrijke rol. In deze blog ontdek je de voor- en nadelen van de populairste badkamervloeren.

Badkamervloer van keramische tegels

De keramische tegel blijft de nummer 1 onder de badkamervloeren. Logisch, want die is betaalbaar, waterdicht en onderhoudsvriendelijk. Bovendien heb je een ruime keuze in kleuren, patronen en formaten. Tegenwoordig zijn de keramische tegels in parketimitatie geliefd. Ze geven je badkamer dan ook een warme uitstraling. Ook de grote tegels in betonlook zijn een gegeerde badkamervloer dankzij hun strakke en moderne look. Zo wordt je badkamer een uniek wellnessparadijs.

Vintage badkamervloer

Voor wie een authentieke badkamervloer zoekt, is de ceppo- of terrazo-tegel de beste keuze. Die is weer helemaal in. Dankzij zijn vintage uitstraling katapulteert deze tegel je meteen terug in de tijd. Dankzij zijn natuurlijke look is deze badkamervloer ook prachtig tegen je muren, en combineert deze mooi met het hout van je meubelen. Zo geniet je elke dag van de puurheid van een echte natuurvloer.

Een badkamervloer van vinyl

Vinyl is een erg populaire badkamervloer. Logisch, want die voelt zacht en warm aan en is ontzettend onderhoudsvriendelijk. Dankzij de waterdichte afwerking is vinyl uiterst geschikt als badkamervloer. Dit materiaal is erg veelzijdig en verkrijgbaar in hout- en betonlook. Naast vinyl op rol zijn er nu ook vinyltegels met de look van een keramische vloer en de feel van zachte laminaat. Ideaal om met je blote voeten over te lopen.

Laminaat als badkamervloer

Hout in de badkamer is prachtig, maar wel riskant op de vloer. Daarom kies je beter voor laminaat met houtlook. Zo schep je wel de warme sfeer, maar loop je niet het risico op vochtvlekken. Zoals bij vinyl legt Reynders uitsluitend een waterbestendige variant om problemen achteraf te voorkomen. Laminaat is net als keramische tegels en vinyl ontzettend onderhoudsvriendelijk en is bovendien snel en gemakkelijk te plaatsen.

 

Is uw badkamer aan vernieuwing toe, maak je afspraak bij Reynders en wij helpen u graag verder.

Terug naar overzicht
Voor de renovatie van onze badkamer en nieuwe verwarmingsketel hebben we een zeer goede keuze gemaakt om met de firma Reynders in zee te gaan! Vakman met een oneindig grote kennis van zaken en steeds een oplossing voor elk probleem. Super tevreden!
Familie Maes-Hemeleers
Na een zoektocht voor de renovatie van de verwarming en de badkamer zijn we bij jullie terecht gekomen. De klik was er vanaf de eerste ontmoeting, luisteren, overleggen, en zoeken naar een perfect concept voor deze renovatie. Geen moeite was teveel. Het resultaat is super, jullie hebben en zijn een topteam dat alles afbreekt, opruimt, opbouwt en afwerkt tot in de puntjes..... Super! Bedankt.
Jacqueline en Gerry
Wij willen jullie graag bedanken voor het harde werk van afgelopen dagen. Het resultaat is schitterend. Jullie zijn een geweldig team. Zowel op het gebied van uitvoering van de werken als de voorbereiding en het nakomen van afspraken. Wij hebben een zeer positieve ervaring met jullie gehad en zullen jullie in de toekomst bij iedereen aanbevelen. Nogmaals hartelijk dank.
Sven en Patricia
We zijn uitermate super tevreden over de service die jullie leveren. Onze badkamer en alle toebehoren zijn zeer professioneel en met super zorg afgewerkt. Dankjewel.
badkamervloer badkamer keramische tegel vinyl laminaat
bekijk onze realisaties
Ontdek ze allemaal
badkamervloer badkamer keramische tegel vinyl laminaat
Strakke, warme badkamer met unieke details
Lees meer >
badkamervloer badkamer keramische tegel vinyl laminaat
Prachtige doucherenovatie met softwall
Lees meer >
Lees onze
blog
Bekijk alle artikels
badkamervloer badkamer keramische tegel vinyl laminaat
Zo douche je gezond
Lees meer >
badkamervloer badkamer keramische tegel vinyl laminaat
Zo creëer je een unieke badkamer
Lees meer >
Op zoek naar inspiratie?
Contacteer ons

Kom gerust langs in onze showroom – op afspraak – en verken onze mooiste badkamers en deskundige technieken in uiteenlopende stijlen en maten.

Maak snel een afspraak en laat je inspireren!