zo douche JE gezond

De kraan aan, insoppen, haren in de shampoo… We hebben allemaal onze routine voor het nemen van een verfrissende of juist lekker warme douche. De meeste mensen kijken uit naar hun dagelijkse douchebeurt… Maar heb je wel eens nagedacht over de effecten die onze doucheroutine heeft op het lichaam? De manier waarop je doucht, draagt bij aan je gezondheid.

 

Experts geven aan dat té vaak douchen de huid niet ten goede komt. Ook de doucheproducten spelen een belangrijke rol. Zeep in combinatie met heet water kan zorgen voor uitdroging. Sommige mensen kunnen last krijgen van jeuk en irritatie. Omdat onze huid verandert naarmate we ouder worden en minder hydraterend wordt, is het belangrijker om hier rekening mee te houden bij het ouder worden.

Hoe douche je zo gezond mogelijk?

  1. Te veel zeep is niet nodig. Gebruik alleen zeep op de plekken waar het echt nodig is.

  2. Kies voor een milde zeep of een zeep op basis van olie. Olie hydrateert de huid en maakt de huid soepel. Bovendien zorgt het voor een goede vochthuishouding en het verkleint de kans op huidirritatie. Een douchegel daarentegen lost het huidvet op, waardoor de huid onvoldoende vocht kan vasthouden. Het gevolg is dat de huid uitdroogt.

  3. Gebruik na het douchen een vette crème.

  4. Maak het water niet te heet, 37 graden is meer dan warm genoeg.

  5. Het vraagt wat lef, maar een wisseldouche zou ook voordelen hebben. Het bevordert de stofwisseling en bloedcirculatie, wat de weerstand verbetert.

  6. In principe is elke dag douchen niet nodig, al is dat uiteraard afhankelijk van je levensstijl en en je werkzaamheden. 

Kwaliteit boven kwantiteit

Of je nu ervoor kiest om elke dag te douchen of niet, houd in het achterhoofd: kwaliteit boven kwantiteit.

Bij een Reynders douche is de kwaliteit gegarandeerd. Interesse in een badkamer- of doucherenovatie?

Neem even contact met ons op.

Terug naar overzicht
Voor de renovatie van onze badkamer en nieuwe verwarmingsketel hebben we een zeer goede keuze gemaakt om met de firma Reynders in zee te gaan! Vakman met een oneindig grote kennis van zaken en steeds een oplossing voor elk probleem. Super tevreden!
Familie Maes-Hemeleers
Wij willen jullie graag bedanken voor het harde werk van afgelopen dagen. Het resultaat is schitterend. Jullie zijn een geweldig team. Zowel op het gebied van uitvoering van de werken als de voorbereiding en het nakomen van afspraken. Wij hebben een zeer positieve ervaring met jullie gehad en zullen jullie in de toekomst bij iedereen aanbevelen. Nogmaals hartelijk dank.
Sven en Patricia
Na een zoektocht voor de renovatie van de verwarming en de badkamer zijn we bij jullie terecht gekomen. De klik was er vanaf de eerste ontmoeting, luisteren, overleggen, en zoeken naar een perfect concept voor deze renovatie. Geen moeite was teveel. Het resultaat is super, jullie hebben en zijn een topteam dat alles afbreekt, opruimt, opbouwt en afwerkt tot in de puntjes..... Super! Bedankt.
Jacqueline en Gerry
We zijn uitermate super tevreden over de service die jullie leveren. Onze badkamer en alle toebehoren zijn zeer professioneel en met super zorg afgewerkt. Dankjewel.
bekijk onze realisaties
Ontdek ze allemaal
zwart-wit, stijlvol en gezellig
Lees meer >
Tijdloze terrazzo
Lees meer >
Lees onze
blog
Bekijk alle artikels
Breng de herst in je badkamer
Lees meer >
Zo douche je gezond
Lees meer >
Op zoek naar inspiratie?
Contacteer ons

Kom gerust langs in onze showroom – op afspraak – en verken onze mooiste badkamers en deskundige technieken in uiteenlopende stijlen en maten.

Maak snel een afspraak en laat je inspireren!