de badkamertrends voor 2024
De badkamertrends van 2024 bieden een scala aan mogelijkheden, van minimalistisch design en natuurlijke materialen tot opvallende kleurkeuzes en duurzaamheid. Het wordt een jaar waarin de visie verdergezet wordt dat badkamers naast functionele ruimtes, ook weerspiegelingen zijn van persoonlijke stijl en een toevluchtsoord voor ontspanning.

Natuurlijk en strak...

 

Natuurlijke materialen zoals hout, marmer en keramiek waren al aan hun opmars bezig en blijven enorm populair dit jaar. Ze geven de ruimte een warme en luxe uitstraling en hebben een kalmerend effect. Niet alleen in tegels en vloeren, maar ook in wastafels en badkameraccessoires is deze trend nog niet op zijn retour.

Badkamers anno 2024 worden gekenmerkt door minimalisme: strakke lijnen, neutrale kleuren en een gebrek aan overbodige versieringen. Een perfecte aanvulling op deze stijl is de terugkeer van chroom, dat weer in de spotlights staat. Ook koperen elementen blijven een prominente rol spelen, en deze warme, glanzende kleur draagt bij aan de luxe uitstraling van de badkamer. 

 

XL-wandtegels nemen het over van reguliere formaten, waardoor een strak en ruimtelijk effect ontstaat, terwijl tegelmotieven zoals geometrische patronen en fotoprints een speelse en persoonlijke touch toevoegen.

of knallende kleuren en net-wat-anders?

Wabi-sabi, een filosofie die imperfectie omarmt, vindt zijn weg naar de badkamer. Handgemaakte of gerecyclede items zorgen voor een unieke en authentieke uitstraling. Organische vormen domineren de ruimte, van baden tot verlichting, en brengen een gevoel van rust en speelsheid in het ontwerp. Daarbij aanleunend staat duurzaamheid hoog op de agenda. Gerecyclede materialen en accessoires zonder gladde afwerking dragen bij aan een warme en gezellige ruimte met een stijlvolle uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan de gerecycleerde waskommen van Detremmerie (foto). Ook Hansgrohe is hier erg mee bezig.

 

Mag het knallen? 2024 is óók het jaar van de kleurenexplosies! Felle kleuren kunnen een badkamer transformeren in een levendige ruimte. Color blocking en sterke contrasten worden aangemoedigd, waardoor alles, van meubels tot toiletten, verkrijgbaar is in opvallende kleurtinten.

 

Niet te gladjes… Ribbels en textuur, variërend van geribbelde kasten tot doucheschermen, domineren de badkamerontwerpen. Geribbelde details voegen karakter toe en brengen leven in het ontwerp, terwijl het belang van niet overdrijven wordt benadrukt.

 


Laat je je inspireren door trends of ga je juist helemaal je eigen gang? Alles kan.
Vertel ons je wensen voor jouw ideale badkamer en we ontzorgen jou tijdens dit hele proces.

Terug naar overzicht
Na een zoektocht voor de renovatie van de verwarming en de badkamer zijn we bij jullie terecht gekomen. De klik was er vanaf de eerste ontmoeting, luisteren, overleggen, en zoeken naar een perfect concept voor deze renovatie. Geen moeite was teveel. Het resultaat is super, jullie hebben en zijn een topteam dat alles afbreekt, opruimt, opbouwt en afwerkt tot in de puntjes..... Super! Bedankt.
Jacqueline en Gerry
We zijn uitermate super tevreden over de service die jullie leveren. Onze badkamer en alle toebehoren zijn zeer professioneel en met super zorg afgewerkt. Dankjewel.
Wij willen jullie graag bedanken voor het harde werk van afgelopen dagen. Het resultaat is schitterend. Jullie zijn een geweldig team. Zowel op het gebied van uitvoering van de werken als de voorbereiding en het nakomen van afspraken. Wij hebben een zeer positieve ervaring met jullie gehad en zullen jullie in de toekomst bij iedereen aanbevelen. Nogmaals hartelijk dank.
Sven en Patricia
Voor de renovatie van onze badkamer en nieuwe verwarmingsketel hebben we een zeer goede keuze gemaakt om met de firma Reynders in zee te gaan! Vakman met een oneindig grote kennis van zaken en steeds een oplossing voor elk probleem. Super tevreden!
Familie Maes-Hemeleers
bekijk onze realisaties
Ontdek ze allemaal
Badkamerrealisatie met Ceppo wandtegel
Lees meer >
zwart-wit, stijlvol en gezellig
Lees meer >
Lees onze
blog
Bekijk alle artikels
Zo douche je gezond
Lees meer >
De badkamertrends voor 2024
Lees meer >
Op zoek naar inspiratie?
Contacteer ons

Kom gerust langs in onze showroom – op afspraak – en verken onze mooiste badkamers en deskundige technieken in uiteenlopende stijlen en maten.

Maak snel een afspraak en laat je inspireren!