Besparen door je badkamer te renoveren

Het houdt iedereen momenteel enorm bezig. Energiebesparing. We wachten nog steeds angstvallig de facturen en afrekeningen af en zoeken naar manieren om net dat stukje minder te verbruiken. Steeds meer mensen kiezen voor een energiebesparende inrichting.

Renovatieverplichting vanaf 2023

Koop je volgend jaar een woning die nog niet aangepast is aan de huidige energienormen?  In dat geval moet je vanaf 2023 voldoen aan de renovatieverplichting voor ‘energieverslindende’ huizen. Eigenaren van woningen met energielabel E of lager, dienen binnen 5 jaar de EPC score naar niveau D te brengen.

 

Dat kan onder andere door de renovatie van je badkamer. Je kunt ervoor kiezen om waterbesparende kranen en energiebesparende verlichting te gebruiken. Isoleer je vloeren en muren en verwarm op een duurzame manier.

 

Zaken waar je minder snel aan denkt, zoals muurbekleding, kunnen ook een rol spelen. Tegels isoleren uiteraard meer dan alternatieven, alleen al door de dikte.

Een steuntje in de rug: de rentesubsidie

 

Vanaf 2023 kun je gebruik maken van een renovatiekrediet met rentesubsidie. Hoe groter de ambitie inzake renovatie, hoe hoger de rentesubsidie, wat betekent dat er een korting geldt op de marktrentevoet.

Je bank kan je hier zeker mee informatie over geven. Voor expertise op het vlak van energiebesparende badkamerrenovatie ben je bij ons uiteraard aan het juiste adres! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar overzicht
Voor de renovatie van onze badkamer en nieuwe verwarmingsketel hebben we een zeer goede keuze gemaakt om met de firma Reynders in zee te gaan! Vakman met een oneindig grote kennis van zaken en steeds een oplossing voor elk probleem. Super tevreden!
Familie Maes-Hemeleers
We zijn uitermate super tevreden over de service die jullie leveren. Onze badkamer en alle toebehoren zijn zeer professioneel en met super zorg afgewerkt. Dankjewel.
Wij willen jullie graag bedanken voor het harde werk van afgelopen dagen. Het resultaat is schitterend. Jullie zijn een geweldig team. Zowel op het gebied van uitvoering van de werken als de voorbereiding en het nakomen van afspraken. Wij hebben een zeer positieve ervaring met jullie gehad en zullen jullie in de toekomst bij iedereen aanbevelen. Nogmaals hartelijk dank.
Sven en Patricia
Na een zoektocht voor de renovatie van de verwarming en de badkamer zijn we bij jullie terecht gekomen. De klik was er vanaf de eerste ontmoeting, luisteren, overleggen, en zoeken naar een perfect concept voor deze renovatie. Geen moeite was teveel. Het resultaat is super, jullie hebben en zijn een topteam dat alles afbreekt, opruimt, opbouwt en afwerkt tot in de puntjes..... Super! Bedankt.
Jacqueline en Gerry
bekijk onze realisaties
Ontdek ze allemaal
Speelse badkamer met softwall douche
Lees meer >
Badkamerrealisatie met Ceppo wandtegel
Lees meer >
Lees onze
blog
Bekijk alle artikels
Onderhoudsvriendelijke badkamers - Reynders denkt met je mee
Lees meer >
Vernieuw je verwarmingsinstallatie
Lees meer >
Op zoek naar inspiratie?
Contacteer ons

Kom gerust langs in onze showroom – op afspraak – en verken onze mooiste badkamers en deskundige technieken in uiteenlopende stijlen en maten.

Maak snel een afspraak en laat je inspireren!