DE BADKAMERTRENDS VAN 2023

 

Een badkamer koop je voor lange termijn. Het belangrijkste aan jouw badkamer is dat die je gezin, jullie leefsituatie en jullie stijl weerspiegelt. Binnen het vooropgestelde budget en met een hoge mate aan functionaliteit. Trends horen erbij, maar je hoeft deze natuurlijk niet blindelings te volgen. Ze zijn wél handig om inspiratie op te doen. We nemen je even mee in wat we voor 2023 in de markt zien.

 • Afgeronde vormen en lijnen.
  Niet iets dat heel nieuw is in de markt, maar zeker een trend die zich doorzet in 2023: rondevormen. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een ronde spiegel geef je een speelse en zachte touch aan je badkamer. Ook in andere badkamermeubels komt deze trend terug. Zo hebben  baden zachtere vormen dan een paar jaar terug. We zien ovale baden, ronde baden en klassieke baden op poten. 
 • Natuurlijke kleuren en materialen
  De natuur naar binnen halen. Een trend die voor 2023 alleen maar sterker naar voor komt. Dat kan zich uiten op verschillende manieren. In kleur, materialen, vormen, accessoires... Vanzelfsprekende materialen in deze trend zijn hout, marmer en natuursteen. Zowel het echte werk als de ‘look’ van deze materialen. We merken dat er ook voor douchewanden veel vraag is naar een optie in bijvoorbeeld marmerlook. Daar heeft Reynders met de velvet- lijn van Artissan een prachtige en onderhoudsvriendelijke oplossing voor.
  Aardse tinten als terracotta, olijfgroen, zandkleur en taupe blijven populair, maar ook nachtblauw en zeegroen zijn opkomend. Daarnaast zien we warm geel steeds vaker opduiken. Een breed kleurenscala dus, van heel rustig naar heel intens. Het terracotta sluit ook weer aan op een andere, wat opvallendere trend: zuidere sferen, kleuren en mediterraanse invloeden.
 • Wellness badkamer
  Badkamers moeten dus functioneel zijn, maar daarnaast willen veel mensen in deze jachtige maatschappij dat het dé ruimte is om tot rust te komen.  Wat dan belangrijk is, is een comfortabele douche met verschillende mogelijkheden in druk en stralen. De Pulsifier van Hansgrohe is hier een mooi voorbeeld van. Met de drie straalsoorten PowderRain, IntenseRain en Massage biedt ook de Pulsify handdouche een royaal wellnessgevoel
 • Ton-sur-ton
  Een iets gewaagdere en toch heel rustige kleurkeuze: beperk je tot één hoofdkleur. Dit is tijdloos, heeft een luxe en tegelijk toegankelijke uitstraling. In een ton-sur-ton kleurpalet kun je verschillende kleurtinten van dezelfde basiskleur met elkaar combineren. Dat zorgt voor een gelaagd effect.
 • Black-chique
  Deze trend van 2022 is here to stay. Zwart kraanwerk kan prachtig zijn en de look van je badkamer tot een hoger niveau tillen. Informeer je echter goed op voorhand over de kleurvastheid en de kwaliteit van dit materiaal om ervoor te zorgen dat dit ook zo mooi blijft. 

We denken graag met je mee om samen een goede balans te vinden tussen de badkamer trends, de praktische invulling en een tijdloos design!
Maak voor advies op maat een afspraak in onze showroom via 089 65 72 66.

Terug naar overzicht
Wij willen jullie graag bedanken voor het harde werk van afgelopen dagen. Het resultaat is schitterend. Jullie zijn een geweldig team. Zowel op het gebied van uitvoering van de werken als de voorbereiding en het nakomen van afspraken. Wij hebben een zeer positieve ervaring met jullie gehad en zullen jullie in de toekomst bij iedereen aanbevelen. Nogmaals hartelijk dank.
Sven en Patricia
We zijn uitermate super tevreden over de service die jullie leveren. Onze badkamer en alle toebehoren zijn zeer professioneel en met super zorg afgewerkt. Dankjewel.
Voor de renovatie van onze badkamer en nieuwe verwarmingsketel hebben we een zeer goede keuze gemaakt om met de firma Reynders in zee te gaan! Vakman met een oneindig grote kennis van zaken en steeds een oplossing voor elk probleem. Super tevreden!
Familie Maes-Hemeleers
Na een zoektocht voor de renovatie van de verwarming en de badkamer zijn we bij jullie terecht gekomen. De klik was er vanaf de eerste ontmoeting, luisteren, overleggen, en zoeken naar een perfect concept voor deze renovatie. Geen moeite was teveel. Het resultaat is super, jullie hebben en zijn een topteam dat alles afbreekt, opruimt, opbouwt en afwerkt tot in de puntjes..... Super! Bedankt.
Jacqueline en Gerry
bekijk onze realisaties
Ontdek ze allemaal
Unieke badkamerrenovatie
Lees meer >
Prachtige renovatie in donkere tinten
Lees meer >
Lees onze
blog
Bekijk alle artikels
Vloerverwarming: voor- en nadelen
Lees meer >
Onderhoudsvriendelijke badkamers - Reynders denkt met je mee
Lees meer >
Op zoek naar inspiratie?
Contacteer ons

Kom gerust langs in onze showroom – op afspraak – en verken onze mooiste badkamers en deskundige technieken in uiteenlopende stijlen en maten.

Maak snel een afspraak en laat je inspireren!