Vernieuw je verwarmingsinstallatie

Een oude verwarmingsinstallatie verbruikt veel energie. Het is dus een goed idee om die tijdens je renovatie te vervangen door een nieuwe. Dan verlaag je je energiefactuur en verhoog je tegelijk je comfort. Dat doe je op twee manieren: je kiest een volledig nieuwe verwarmingsinstallatie of je past je bestaande installatie aan. In deze blog illustreren we dit met enkele voorbeelden.

Vaarwel, verwarmingsinstallatie op mazout

Misschien heb je een verwarmingsinstallatie op mazout – of mazoutketel – staan. Die was ooit prima om je huis lekker warm te houden. Maar na zoveel jaren heeft hij daar dagelijks meer mazout voor nodig. Bovendien zullen stookolieketels binnen een aantal jaren verboden zijn. Tijd voor een alternatief dus, zoals een gaswandketel van Vaillant. Die is zuiniger en goedkoper in aanschaf in vergelijking met andere verwarmingsinstallaties. En je kunt er je sanitair water mee verwarmen. Je woning moet wel aangesloten zijn op het aardgasnetwerk.

verwarmingsinstallatie

Upgrade je verwarmingsinstallatie op gas

Verwarm je je huis al met gas, dan kun je je oude gasketel upgraden naar een nieuwe condenserende gaswandketel. Die condenseert de rookgassen die ontstaan wanneer het gas verbrandt. Dat zorgt voor een hoger rendement omdat er veel minder warmte verloren gaat via je schoorsteen. Schakel je over op dit soort verwarmingsinstallatie, dan verbruik je meteen 20 procent minder energie. Daardoor is de condensatieketel een pak milieuvriendelijker dan je oude gasketel. Extra troef: deze verwarminsinstallatie vergt maar om de twee jaar onderhoud.

Verwarmingsinstallatie voor je voeten

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor vloerverwarming als verwarmingsinstallatie. Begrijpelijk, want die is onzichtbaar en zorgt voor een gelijkmatige en aangename warmteverdeling. Vloerverwarming wordt het beste gecombineerd met een condenserende gaswandketel. En doordat die op lage temperaturen – rond 35 graden Celsius – werkt, is vloerverwarming veel energiezuiniger dan bijvoorbeeld een cv-ketel die ongeveer negentig graden Celsius aanhoudt. In de zomer zorgt vloerverwarming voor wat verfrissing dankzij de natuurlijke afkoeling.

Verwarmingselementen bij je verwarmingsinstallatie

Radiatoren zorgen snel voor warmte en verspreiden een aangename stralingswarmte die in de winter meer dan welkom is. Ze zijn gemakkelijk te combineren met de meeste verwarmingsinstallaties. En je kunt uit verschillende stijlvolle modellen en kleuren kiezen. Convectoren verspreiden ook relatief snel warme lucht en zijn daardoor ook interessant in combinatie met een verwarmingsinstallatie.

 

Keuzestress? Neem contact op met Reynders voor persoonlijk advies over je verwarmingsinstallatie.

Terug naar overzicht
Voor de renovatie van onze badkamer en nieuwe verwarmingsketel hebben we een zeer goede keuze gemaakt om met de firma Reynders in zee te gaan! Vakman met een oneindig grote kennis van zaken en steeds een oplossing voor elk probleem. Super tevreden!
Familie Maes-Hemeleers
We zijn uitermate super tevreden over de service die jullie leveren. Onze badkamer en alle toebehoren zijn zeer professioneel en met super zorg afgewerkt. Dankjewel.
Na een zoektocht voor de renovatie van de verwarming en de badkamer zijn we bij jullie terecht gekomen. De klik was er vanaf de eerste ontmoeting, luisteren, overleggen, en zoeken naar een perfect concept voor deze renovatie. Geen moeite was teveel. Het resultaat is super, jullie hebben en zijn een topteam dat alles afbreekt, opruimt, opbouwt en afwerkt tot in de puntjes..... Super! Bedankt.
Jacqueline en Gerry
Wij willen jullie graag bedanken voor het harde werk van afgelopen dagen. Het resultaat is schitterend. Jullie zijn een geweldig team. Zowel op het gebied van uitvoering van de werken als de voorbereiding en het nakomen van afspraken. Wij hebben een zeer positieve ervaring met jullie gehad en zullen jullie in de toekomst bij iedereen aanbevelen. Nogmaals hartelijk dank.
Sven en Patricia
verwarmingsinstallatie mazout energie gaswandketel vloerverwarming
bekijk onze realisaties
Ontdek ze allemaal
verwarmingsinstallatie mazout energie gaswandketel vloerverwarming
Speelse badkamer met softwall douche
Lees meer >
verwarmingsinstallatie mazout energie gaswandketel vloerverwarming
Badkamerrenovatie met meubel uit fineer
Lees meer >
Lees onze
blog
Bekijk alle artikels
verwarmingsinstallatie mazout energie gaswandketel vloerverwarming
Breng de herst in je badkamer
Lees meer >
verwarmingsinstallatie mazout energie gaswandketel vloerverwarming
De badkamertrends voor 2024
Lees meer >
Op zoek naar inspiratie?
Contacteer ons

Kom gerust langs in onze showroom – op afspraak – en verken onze mooiste badkamers en deskundige technieken in uiteenlopende stijlen en maten.

Maak snel een afspraak en laat je inspireren!