waarom kiezen voor vloerverwarming? 

Bij de renovatie van je badkamer of gehele woning neem je best ook je verwarming onder de loep. Vloerverwarming is een populaire keuze.
In deze blog zoomen we in op de voor- en nadelen van vloerverwarming. Zo ben je volledig op de hoogte en kun je doordacht te werk gaan wanneer je de verwarming in je woning selecteert.

Voordelen van vloerverwarming

Een van de grootste voordelen van vloerverwarming is dat die lange tijd meegaat en dus duurzaam is. Je kunt er ruim 30 jaar van genieten en krijgt een even lange garantie op de buis. Bovendien zorgt vloerverwarming voor een fikse energiebesparing omdat je je thermostaat lager kunt instellen. Handig is ook dat vloerverwarming werkt met bijna alle soorten vloer zoals tegels en laminaat. Je combineert het alleen best niet met parket. In een kleine kamer hoef je geen ruimte op te geven voor een radiator. En tot slot is vloerverwarming erg in trek bij kopers, wat je woning een hogere verkoopwaarde oplevert.

voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming = genieten

Met vloerverwarming heb je altijd warme voeten – zonder je te verbranden. Het is dus een veilige én comfortabele manier om elke dag te genieten van aangename temperaturen in je woning. Zeker met een programmeerbare regelaar, want jij hoeft niets te doen. Bovendien kan vloerverwarming allergiesymptomen verlichten. Doordat er geen luchtcirculatie is, dwarrelen er geen stofdeeltjes op. Bovendien daalt de luchtvochtigheid, waardoor huisstofmijten minder goed gedijen. En omdat de temperatuur overal constant is, krijgen ook schimmels geen kans.

vloerverwarming laten plaatsen

Nadelen van vloerverwarming 

heeft – net als andere verwarmingssystemen – ook nadelen. Zo heb je in je badkamer nog bijverwarming nodig, zoals een radiator, om het er lekker warm te krijgen. Bovendien moet je je oude vloer uitbreken omdat je vloer anders te veel omhoog komt. Bij eventuele reparaties zal de technieker je nieuwe vloer openbreken om je vloerverwarming te herstellen. En kies je voor een niet-programmeerbaar regelaar, dan moet je je vloerverwarming tijdig inschakelen om van warme voeten te kunnen genieten. Vraag een specialist ook vooraf of je je nieuwe vloerverwarming kunt aansluiten op je bestaande verwarmingssysteem.

Wil je graag vloerverwarming in je woning of een radiator in je badkamer? Neem contact op met Reynders voor een vakkundige plaatsing.
Terug naar overzicht
Voor de renovatie van onze badkamer en nieuwe verwarmingsketel hebben we een zeer goede keuze gemaakt om met de firma Reynders in zee te gaan! Vakman met een oneindig grote kennis van zaken en steeds een oplossing voor elk probleem. Super tevreden!
Familie Maes-Hemeleers
We zijn uitermate super tevreden over de service die jullie leveren. Onze badkamer en alle toebehoren zijn zeer professioneel en met super zorg afgewerkt. Dankjewel.
Wij willen jullie graag bedanken voor het harde werk van afgelopen dagen. Het resultaat is schitterend. Jullie zijn een geweldig team. Zowel op het gebied van uitvoering van de werken als de voorbereiding en het nakomen van afspraken. Wij hebben een zeer positieve ervaring met jullie gehad en zullen jullie in de toekomst bij iedereen aanbevelen. Nogmaals hartelijk dank.
Sven en Patricia
Na een zoektocht voor de renovatie van de verwarming en de badkamer zijn we bij jullie terecht gekomen. De klik was er vanaf de eerste ontmoeting, luisteren, overleggen, en zoeken naar een perfect concept voor deze renovatie. Geen moeite was teveel. Het resultaat is super, jullie hebben en zijn een topteam dat alles afbreekt, opruimt, opbouwt en afwerkt tot in de puntjes..... Super! Bedankt.
Jacqueline en Gerry
vloerverwarming voor- en nadelen voordelen nadelen woning
bekijk onze realisaties
Ontdek ze allemaal
vloerverwarming voor- en nadelen voordelen nadelen woning
Unieke badkamerrenovatie
Lees meer >
vloerverwarming voor- en nadelen voordelen nadelen woning
Speelse badkamer met softwall douche
Lees meer >
Lees onze
blog
Bekijk alle artikels
vloerverwarming voor- en nadelen voordelen nadelen woning
Breng de herst in je badkamer
Lees meer >
vloerverwarming voor- en nadelen voordelen nadelen woning
Onderhoudsvriendelijke badkamers - Reynders denkt met je mee
Lees meer >
Op zoek naar inspiratie?
Contacteer ons

Kom gerust langs in onze showroom – op afspraak – en verken onze mooiste badkamers en deskundige technieken in uiteenlopende stijlen en maten.

Maak snel een afspraak en laat je inspireren!